Montaj aparate de aer conditionat, service aer conditionat, mentenanta aer conditionat.

Asiguram cele mai bune servicii de montaj pentru aparate de aer conditionat.

Detinem prin angajatii nostri o importanta experienta in domeniul montajului, intretinerii si depanarii echipamentelor de aer conditionat, iar pe langa aceasta dispunem si de utilaje profesionale pentru aducerea la indeplinire a oricaror operatiuni de montaj/service.

Elemente de prezentare functionala

Cele doua parti principale ale echipamentului sunt: unitatea interioara si unitatea exterioara.
Daca acest aparat este construit in varianta „numai racire” (only cooling), atunci unitatea interioara contine bateria evaporatoare de agent frigorific (pe scurt, evaporatorul), iar unitatea exterioara contine bateria condensatoare de agent frigorific (pe scurt, condensatorul).
Daca aparatul este construit in varianta de „pompa termica” (heat pump), atunci unitatea interioara are functie dubla: de evaporator, vara (pentru ca raceste aerul din incapere), si de condensator, iarna (pentru ca incalzeste aerul din incapere); iar unitatea exterioara, in mod reciproc: de condensator (vara) si de evaporator (iarna).
Aici este locul (si momentul) sa va reamintim ca, in cazul pompelor termice, iarna, la temperaturi exterioare negative, unitatea exterioara poate ingheta (se zice ca se givreaza).
Acest fenomen se produce datorita depunerii de roua pe aripioarele bateriei unitatii exterioare, care ingheata de la o anumita valoare negativa a temperaturii aripioarelor bateriei (de regula zero grade sau „ceva” mai jos).
Unitatea interioara contine, de regula, pentru echipamentele care asigura numai racirea (only cooling): carcasa, compartimentul de filtrare a aerului, bateria evaporatorului si ventilatorul tangential.
In unitatea interioara, se desfasoara urmatoarele procese:
Unitatea exterioara contine, de regula, pentru echipamentele care asigura numai racirea (only cooling): carcasa, compartimentul compresorului, valva termostatica, bateria condensatorului si ventilatorul axial de evacuare a caldurii din condensator.
In unitatea exterioara, se desfasoara urmatoarele procese:
Chiar daca nu veti face cu mâinile Dumneavoastra montajul aparatului de aer conditionat, tip „split”, proaspat achizitionat, este bine sa stiti unele elemente de baza, pentru a putea intelege modul in care se face montajul acestora.

Verificări premergătoare montării echipamentului tip „split”

Înainte de montaj este obligatorie inspectarea tuturor componentelor care vor alcătui instalaţia Dumneavoastră. Astfel, la unitatea interioară se verifică:

 • integritatea şi starea de curăţenie a prefiltrelor şi filtrelor mecanice,
 • integritatea şi starea bateriei (evaporatorul),
 • integritatea şi starea generală a unităţii,
 • starea de curăţenie a tăviţei de recuperare a condensatului.

Bateria evaporatorului se va curăţa de eventualele depozite de murdărie acumulată în timpul transportului şi/sau depozitării. Aripioarele îndoite se îndreaptă cu un pieptene specializat, pentru restabilirea unei curgeri corecte a aerului. Controlul stării maşinii se referă la ansamblul său punându-se în evidenţă eventualele oxidări sau murdăriri exterioare, care trebuie înlăturate.

La unitatea exterioară se verifică:
 • integritatea şi starea bateriei (condensatorul);
 • integritatea şi starea generală a compresorului,
 • starea strângerilor racordurilor electrice şi frigorifice,
 • integritatea şi starea generală a unităţi.
 • starea de curăţenie a aripioarelor condensatorului;
 • starea de curăţenie a palelor ventilatorului;
 • starea de curăţenie a tăviţei de recuperare a condensatului (dacă există).

Alegerea locului de montaj în ansamblu

Amplasarea părţilor componente ale „split”-urilor, în locuri nepotrivite, pot conduce la disfuncţionalităţi importante. Indicăm mai jos câteva reguli care trebuie respectate la alegerea locului de montaj a echipamentelor. Astfel, se vor evita: - locurile care sunt poluate cu mari cantităţi de diferiţi vapori de ulei (de ex.: diverse maşini, mecanisme, bucătării etc.); - amplasamentele cu mari concentraţii de vapori salini (de ex.: în apropierea lacurilor sărate, litoralului); se exceptează cazurile în care cumpăraţi echipamente speciale pentru malul mării; - amplasamentele cu mari concentraţii de vapori proveniţi de la sursele termale; - locurile în care sunt instalate echipamente electrice de înaltă frecvenţă (de ex.: aparate fără fir, maşini de sudat, instrumente medicale); - locurile care sunt caracterizate cu umiditate crescută (de ex.: spălătorii de toate tipurile).

Alegerea locului de montaj al unităţii interioare

Iată câteva reguli: - amplasaţi unitatea interioară astfel încât să nu fie deranjată circulaţia aerului, nici la intrarea, şi nici la ieşirea din aparat; - peretele pe care se montează unitatea trebuie să fie suficient de rezistent pentru a susţine aparatul aflat, atât în stare de repaus, cât şi în funcţionare (când e posibil să vibreze); - montajul trebuie să permită liberul acces la aparat, fie pentru verificarea, fie pentru scoaterea filtrului de aer, în scopul curăţirii acestuia; - aparatul nu trebuie să fie „bătut” direct de razele solare; - unitatea se amplasează la distanţe de cel puţin 1 m faţă de televizor sau de aparatul de radio; - preferabil ca unitatea interioară să se afle la cca. 2-3 m de sol.

Alegerea locului de montaj al unităţii exterioare

Iată unele reguli: - amplasaţi unitatea exterioară într-un loc fără vânturi puternice, uscat, bine aerisit; - peretele pe care se montează unitatea trebuie să fie suficient de rezistent pentru a susţine aparatul, atât în stare de repaus, cât şi în stare de funcţionare (când e posibil să vibreze); - locul de amplasare nu trebuie să deranjeze vecinii, nici prin zgomot, nici prin circulaţia forţată a aerului; - se vor evita locurile în care pot avea loc scăpări, chiar controlate, de gaze naturale; - de regulă, diferenţa de nivel (de înălţime), între racordurile tuburilor „de freon”, aferente unităţii interioare şi celei exterioare, să fie mai mică de 5 m; - se va evita ca distanţa dintre unitatea interioară şi cea exterioară, în lungul conductelor de freon, să fie mai mare de 10 m; - se va avea grijă ca aerul, care intră şi care iese din aparat, să nu fie obstrucţionat de nici un fel de obstacole; - copiii nu trebuie să aibă acces la aparat (electrocutare, rănire gravă de către palele ventilatorului etc.).

Specialisti in carotarea betonului

Utilizam echipamente de ultima ora pentru a putea furniza servicii prompte de cea mai buna calitate, avand timpi de realizare competitivi. La fel sunt si preturile pe care le percepem pentru aceste servicii. Sunati si veti vedea! Contam pe recomandarea dvs.!

03 / 2014

Va multumesc pentru rapiditate. Si pentru calitatea lucrarii. La banii astia nu stiu cine ar fi lucrat astfel. Si fara cine stie ce deranj ...


04 / 2014

Cu Dvs. am economisit o multime de bani. Cine oare ar fi perforat atatia pereti pentru montajul unui aer? Cu siguranta in viitor voi mai apela la serviciile Dvs!